Поиск по этому блогу

Общее·количество·просмотров·страницы

понедельник, 18 апреля 2011 г.

Declaratia Presedintelui Federatiei Moldovenesti de Fotbal


In calitatea mea de presedinte al Federatiei Moldovenesti de Fotbal am obligatia, prin mandatul acordat de catre organul suprem al organizatiei noastre obstesti sa asigur respectarea Statutului FMF, a Regulamentelor FIFA, UEFA si a drepturilor participantilor la activitatile fotbalistice din Republica Moldova.

Este cunoscut faptul, ca fotbalul este un fenomen social important pentru intreaga noastra societate si este practicat de mii si mii de copii si juniori, femei si barbati pe intreg teritoriul Republicii Moldova.

Fotbalul este un sport cu un grad sporit de atractivitate si contribuie nemijlocit la promovarea imaginii si autoritatii tarii noastre pe arena internationala.

Fotbalul moldovenesc a devenit un adevarat patrimoniu national, care a apartinut si va apartine, intregii societati.

Cu regret, in ultimul timp, se fac incercari de a folosi fotbalul moldovenesc in satisfacerea unor interese departe de cele ale fotbalului autohton, departe de interesele societatii si ale tarii noastre in general.

Au inceput sa apara tot mai multe discutii si sa fie facute afirmatii despre posibile meciuri aranjate intre unele echipe din campionat.

S-a ajuns ca suporterii si fanii unor cluburi cu traditii in fotbal sa fie nedumeriti si chiar indignati de comportamentul echipelor indragite in unele meciuri.

Concomitent au fost lansate atacuri directe asupra lucratorilor FMF si asupra arbitrilor care deservesc Divizia Nationala.

Ultimul caz, care a avut loc in timpul desfasurarii ultimei etape din campionat a socat intreaga lume fotbalistica din Moldova.

Doi arbitri care deservesc meciurile Diviziei Nationale au refuzat sa mai arbitreze meciurile pana la sfarsitul campionatului din cauza ca au fost amenintati cu rafuiala fizica, ei si familiile lor.

Federatia Moldoveneasca de Fotbal declara cu fermitate, ca fotbalul moldovenesc nu s-a aflat si nici o data nu se va afla la cheremul unui grup restrans de persoane, oricat de influente ar fi si oricat de multe resurse financiare ar dispune acele persoane.

FMF face apel catre toti cei implicati in activitatile fotbalistice din Republica  Moldova sa-si demonstreze si in continuare atasamentul fata de valorile si principiile promovate de FIFA si UEFA, sa se conduca de regulamentul competitiilor si de spiritul sportiv de Fair-Play, sa nu admita patrunderea in fotbal a violentei verbale si fizice, a santajului si amenintarilor, a influentarii prin metode ilegale a rezultatelor meciurilor disputate, sa respecte legislatia Republicii Moldova si principiile morale ale unei societati civilizate.

Fotbalul trebuie sa se joace pe teren si sa invinga echipele si jucatorii care joaca cinstit si onest.

Avand in vedere gravitatea ultimelor evenimente si impactul lor asupra societatii noastre, Federatia Moldoveneasca de Fotbal se adreseaza organelor de drept din tara sa intervina prompt pentru a proteja drepturile legitime ale participantilor la competitiile  fotbalistice si pentru a nu stirbi autoritatea de care se bucura tara noastra in forurile fotbalistice internationale.

Комментариев нет: